MENU

11:50
Moldova La Campionatul Mondial la fotbal de masa din Torino

 Persoanele cu nevoi speciale de la Centrul Comunitar de Copii şi Tineri din Capitală pot practica fotbalul de masă.

Asociaţie de promovare socială moldo-italiană a donat instituţiei un aparat de joc (masa de fotbal). Primele lecţii au fost oferite chiar de campionul mondial Francesco Bonanno.

O asemenea masă de joc este o premieră pentru centrele de copiii cu dizabilităţi din Moldova. Conducerea instituţiei spune că aparatul îi va motiva pe tineri să practice sportul şi chiar să participe la Campionatul Mondial al Fotbalului de masă din acest an.

" În republică avem foarte multe locuri de distracţii dar nu sunt toate accesibile", a spus managerul Centrului Comunitar pentru Copii şi Tineri cu dizabilitat, Ina Nevov.

Şi pentru a-i încuraja pe tinerii moldoveni, campionul mondial Francesco Bonanno a oferit câteva lecţii în care a desvăluit secretele acestui gen de sport.

"Este nevoie de foarte multe antrenamente. Dar dacă îţi place, antrenându-te mult, poţi obţine rezultate. Să reuseşti să concurezi cu persoane obişnuite sau chiar să câştigi".

În unele ţări din Europa, acest tip de sport, este folosit ca terapie pentru persoanele cu dizabilităţi. Specialiştii spun că e perfect pentru o bună socializare, dar şi pentru dezvoltarea locomotorie. Tutuşi pentur a atinge performanţe, e nevoie să petreci cât mai mult timp la masa de joc.

In perioda de 7.04.2015-14.04.2015 in Italia Torino se va petrece Campionatul Mondial la fotbal de masa, echipa Moldovei va fi prezenta la acest eveniment extraordinar,ITSF a invitat tara noastra sa participle pentru prima oara la asa gen de competitii care va fi reprezentata de A.O. BODEA SPORT presedinte A.Bogdan care este afeliata la asociatia internationala de fotbal de masa  si cu 2 participanti Cornel Baran si Alexandru Cebotari care au si luat primele indicatii de la campionul  mondial Francesco Bonanno.

 

 Echipa Moldovei Multumeste celor de la Fpieb Paralimpica Calcio Balilla    datorita  carora va fi  prezenta la  Torino.

Vizualizări: 1490 | Adăugat de: ultra | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: