MENU

23:58
PREMIERĂ! Doi sportivi cu dizabilități vor reprezenta Moldova la Campionatul Mondial de fotbal de masă

   

Cornel Baran şi Alexandru Cebotari vor participa atât la proba de simplu cât şi la cea de dublu la turneul care se va desfăşura în Italia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cornel Baran şi Alexandru Cebotari au avut o perioadă scurtă de timp pentru a se pregăti de Campionatul Mondial de fotbal de masă. Cei doi sportivi cu dizabilităţi au primit acum două luni o masă de fotbal, care costă 670 de euro, şi au început pregătirile pentru turneul final de la Torino.

Baran şi Cebotari au fost instruiţi de campionul mondial în exerciţiu, italianul Francesco Bonnano.

"El ne-a arătat însăşi tehnica cum corect să joci, cum să dai pase între jucători. Este şi asta posibil. Noi am jucat mai înainte pe la noi prin mall-uri. Noi acolo le învârteam foarte tare. Ni se părea ceva foarte simplu, dar în realitate nu se permite. Sunt câteva reguli simple, care nu trebuiesc încălcate", a declarat sportivul, Alexandru Cebotari. 

 

Multumim companiei VERDESCA pentru echipamentul oferit pentru participarea  la CM Torino 2015

 

Organizatorul ’’ Bătăliei Portarilor’’, Adrian Bogdan, cel care și-a adus aportul la dezvoltarea fotbalului de masă în țara noastră, va pleca împreună cu delegația Moldovei la Torino, pentru ca de ceva timp gestionează  Asociaţia de fotbal de masă. Bodea Sport 

"Să le dăm curaj acestor tineri. Să aibă un moral mai pozitiv pe viitor. Să demonstreze la toate persoanele cu dizabilităţi că se poate de făcut ceva şi pentru dânşii. Să aibă o atmosferă frumoasă și să mai participe la aşa gen de turnee", a declarat  Andrian Bogdan.

Campionatul Mondial de fotbal de masă va avea loc în oraşul Torino în perioada 8-13 aprilie. La această competiţie paralimpicii moldoveni vor evolua împotriva sportivilor din Germania, Belgia, Italia şi Portugalia.

 

Unul din scopurile practicării acestui tip de sport de beneficiarii Centrului Comunitar pentru Copii și tineret îl reprezintă diversificarea activităților de reabilitare, dar și încurajarea unei atitudini pozitive față de persoana cu dizabilități.

 

Vizualizări: 1443 | Adăugat de: ultra | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: